Balkonger

Balkonger – Balkongrenovering Stockholm

Ett av Proguards huvudområden är renovering balkonger, hela omgjutningar av balkonger, såväl som att laga balkonger med olika typer av specialanpassade produkter.

Genom tidens gång, utsätts all betong för åldrande och nedbrytning, det gäller för en fastighet i sin helhet, liksom för dess enskilda delar, som till exempel balkonger. Förr eller senare måste det ske en renovering av balkonger. Liksom altaner och loftgångar tillhör balkonger de mest utsatta delarna av en fastighet.

Värme, regn, frost och UV-strålning bryter ner balkongens betong och minskar dess beständighet.


Vad är en balkong?

En balkong är en utbyggnad med skyddsräcke på en byggnads vägg belägen på en högre eller lägre höjd över mark eller golv. Vanligen är den åtkomlig genom en balkongdörr, vilket är ett fönster som är förlängt till en dörr. En balkong är ett stomkomplement vilket innebär att den kompletterar stommen men överför inga belastningar. Balkongen hjälper inte till att bära någon del av byggnaden och kan avlägsnas utan att påverka byggnadens stabilitet.

Olika slags balkonger

Proguard Betongreparationer utför balkongrenovering i Stockholm.


Stålramsbalkong – vanliga i äldre hus

Balkonger kan konstrueras på många olika sätt.

Stålramsbalkonger är vanliga i innerstan på till exempel äldre hus. Stålramsbalkongar har ofta rostiga balkar, med ibland mycket dålig godstjocklek vid fasadupplaget- där den största tyngden ligger.


Enskikts-/tvåskiktsbalkong

På modernare hus är det mer vanligt med en armerad betongplatta, antingen så kallad enskiktsbalkong eller tvåskiktsbalkong, med en dropplåt och tätskikt emellan konstruktion samt överbetong. Här brukar de stora skadorna ligga i kanterna, med spjälkt och karbonatiserad betong på grund av för dåligt täckskikt betong till armeringen. Armeringen rostar, utvidgar därmed sin volym och spränger bort den utanpåliggande betongen.

Proguard AB
Offertförfrågan

Skicka din offfertförfrågan så återkommer vi med information eller kostnadsförslag inom kort


[contact-form-7 404 "Not Found"]